Allt om elgenerator

När du ska köpa en elgenerator

är vikten oerhört viktig. Allt över 30 kg är för tungt och kräver hjul. Och då är den nog inte så portabel längre. En generator drivs av bensin, därför är det skönt att inte behöva fylla på efter 2 timmars drift. Ditt wattal är en dödssynd Kom ihåg att räkna ditt wattal och ta reda på hur mycket watt du behöver. Normalt är det sällsynt att använda enheter över 1200 watt, men om du behöver använda tung utrustning, köp en generator med lite mer effekt!

Den bästa bärbara elgenerator

 Generatorn ska vara tyst, väga mindre än 25 kg, vara robust och till ett bra pris. Du kan lätt gå i fällan och betala mer än 16 000 SEK för en bärbar generator. Dessutom kan du lägga ut 4000 SEK på något dåligt som inte fungerar eller måste bytas ut varje säsong. Bensingeneratorn ska givetvis också vara godkänd. Kom ihåg att spara kvittot När du köper något dyrt och stort – är det alltid en bra idé att spara kvittot. På så sätt kan du utnyttja garantin – om något olämpligt skulle hända.

Vår lista:

1. PrinceCharger. Testvinder

Buy The PrinceCharger | Small Portable Generator | Prince Charger

Mest för pengarna. Bästa kvalitet. Princecharger gör allt den ska. Med sina 2300 normalwatt och 2500 startwatt ser den till att alla uppgifter kan skötas. Precis som ett vanligt uttag.

10500,- SEK. hos Princecharger.com 

2. Honda

Honda EU22i Generator (6 butikker) • Se PriceRunner »

Honda har länge varit populärt. Det är en bra elgenerator, men tyvärr också till ett lite dyrare pris

24.000.- SEK amazon.com

3. Champion

Champion 2000 W Inverterelverk | GetCamping.dk

champion är typiskt amerikansk, och kan i vissa fall vara svår att få hem i Sverige. Priserna varierar mellan 8000sek och 10000sek

4. Ford FG2300I

Ford 2000-Watt Gasoline Portable Generator at Lowes.com

8500.- SEK Ebay.com

5. Premac BUA2000

Best 2000 Watt Portable Inverter Generators

9500.- kr

Fin elgenerator.

Se vårt mer djupgående test av kraftgeneratorer här. där vi också pratar om det viktigaste när man köper en generator.

Vi har lång erfarenhet av generatorer och elgeneratorer. Transportabla invertergeneratorer är helt klart i snabb utveckling och efterfrågan på dem ökar.